macam-macam ada

Ahad, 28 April 2013

Mini GiveAway-cantik itu universal


kita bersiaran kembali...lupakan seketika pasal pakaian yang yun jual tuh...(seketika jer tau)...hihihi..
buat kali ke-2, yun ingin menyertai Mini GiveAway yang di anjurkan akak kita yang comel -lote senyuman nya.....ini banner untuk mini giveaway anjuran dari blog 





4. Beri sedikit pendapat, APA MAKSUD CANTIK BAGI ANDA..


Maksud cantik bagi yun adalah…

Yes semua betul apa yg diperkatakan,CANTIK itu subjektif,lain orang lain caranya menentukan apa maksud CANTIK…dan yes CANTIK tidak semestinya paras rupa  bagaikan ratu,ia mesti merangkumi semua aspek…tak nak citer panjang,bagi yun maksud CANTIK ialah pada sebuah senyuman yang manis dipandang...hanya ukiran sebuah senyuman akan membuatkan hati kita senang melihatnya..sejuk memandangnya…nak marah pun tak jadik nak marah..ihikss….cayo lah cakap den…hehehe…ini antara bait-bait nukilan yang penuh mendalam maksudnya tentang  sebuah “senyum”…







INI PULA DARI HADIS RIWAYAT mengatakan:

. Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Janganlah kamu meremehkan kebaikan apa pun, walaupun sekadar bertemu saudaramu dengan wajah yang manis (wajah ceria dan senyuman).” – Hadis Riwayat Muslim.

“Tawa Rasulullah SAW hanyalah senyuman.” – Riwayat Tirmidzi.

. Sabda Rasulullah SAW: “Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah.” (HR Tirmizi dan Abu Dzar).


dan bagi yun pula....senyum lah walaupun pahit untuk mengukirnya...


5. Ada tak anda berkenan atau pengguna mana2 produk jualan di sini? Jika ada, nyatakan..

Yup…sudah tentu ada produk yang ingin yun mencubanya…iaitu AURA WHITE…sekarang nih blh dikatakan ramai yg sedang memperkatakan produk nih…jadik terdetik di hati ini untuk mencubanya demi menyahkan jerawat dan parut jerawat yang masih bermaharaja lela di muka yun nan satu ini…huhuhu…

6. Anda juga boleh kritik tentang blog ini jika suka..:)

Uuisshhh…xde ape yang nak dikritikan blog tuan umah…cantik seadanya…lebih2 lagi banyak produk kecantikan dan kesihatan yang membuatkan yun rambang mata nak memilikinya….

sekian sajer dari yun...senyum sokmo deh!


1 ulasan:

beauty berkata...

singgah mlawat..;)